Császármorzsa

Hozzávalók

Morzsához

  • 25 dkg liszt
  • 6 ek cukor
  • 6 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tejföl

Ízesítéshez

  • lekvár
  • porcukor

Elkészítés

avagy a smarni, ahogy Ági anyukája készíti

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, olvasztott vajjal, liszttel, tejföllel. A fehérjéből egy pici cukorral kemény habot verünk (nem árt, ha kislányok drukkolnak, hogy sikerüljön, ha vannak kéznél).

Ezután óvatosan beleforgatjuk a habot a masszába.

Serpenyőt forrósítunk és (több adagban) kisütjük a tésztát: belerakunk egy adagot, kicsit elsimítjuk, 1-2 percig hagyjuk az alját megszilárdulni, utána fa lapáttal morzsázzuk, forgatjuk, amíg aranybarna lesz.

Végül lekvárral tálaljuk, porcukorral szórjuk.

Tipp: A fenti mennyiség kb. 2 személyre elegendő adag.