Hozzávalók
Morzsához
- 25 dkg liszt
- 6 ek cukor
- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 2 dl tejföl
Ízesítéshez
- lekvár
- porcukor
Elkészítés
avagy a smarni, ahogy Ági anyukája készíti
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, olvasztott vajjal, liszttel, tejföllel. A fehérjéből egy pici cukorral kemény habot verünk (nem árt, ha kislányok drukkolnak, hogy sikerüljön, ha vannak kéznél).

Ezután óvatosan beleforgatjuk a habot a masszába.

Serpenyőt forrósítunk és (több adagban) kisütjük a tésztát: belerakunk egy adagot, kicsit elsimítjuk, 1-2 percig hagyjuk az alját megszilárdulni, utána fa lapáttal morzsázzuk, forgatjuk, amíg aranybarna lesz.


Végül lekvárral tálaljuk, porcukorral szórjuk.
Tipp: A fenti mennyiség kb. 2 személyre elegendő adag.