Töltött karalábé

Hozzávalók

  • 60 dkg darálthús
  • kis fej hagyma aprítva
  • 1 tojás
  • 1 cs gyors rizs félig megfőzve
  • só, bors, köménymag
  • 4-5 karalábé
  • húslé, vagy húsleveskocka
  • sok petrezselyem
  • kis ételsűrítő
  • tejföl vagy tejszin

Elkészítés

Ezt mindenki imádja.

A karalábékat meghámozzuk és kivájjuk a belsejüket. Az apró karalábét egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a húslét.

A darált húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával és a fűszerekkel, beletöltjük a kivájt karalábékba. Ha marad hús, abból formázhatunk gombócokat.

Ráültetjük az apróra, megszórjuk petrezselyemmel és puhára főzzük. Tejföllel vagy tejszínnel behabarjuk, pár percig még főzzük.