Hozzávalók
- 60 dkg darálthús
- kis fej hagyma aprítva
- 1 tojás
- 1 cs gyors rizs félig megfőzve
- só, bors, köménymag
- 4-5 karalábé
- húslé, vagy húsleveskocka
- sok petrezselyem
- kis ételsűrítő
- tejföl vagy tejszin
Elkészítés
Ezt mindenki imádja.
A karalábékat meghámozzuk és kivájjuk a belsejüket. Az apró karalábét egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a húslét.
A darált húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával és a fűszerekkel, beletöltjük a kivájt karalábékba. Ha marad hús, abból formázhatunk gombócokat.
Ráültetjük az apróra, megszórjuk petrezselyemmel és puhára főzzük. Tejföllel vagy tejszínnel behabarjuk, pár percig még főzzük.