Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 4 tojás
- 15 dkg porcukor (én 2 csomag vaníliás cukrot szoktam 13 dkg porcukorral összekeverni)
- 2,5 dl tej
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- holland kakaópor
- fahéj
Elkészítés
Egyszerű, de nagyszerű.
A tészta tökéletes állagának titka, hogy minden lépésnél addig keverjük a hozzávalókat, hogy azok „levegősek” legyenek.
Először az olvasztott vajat keverem el a 4 tojás sárgájával, majd ehhez hozzáadom a vaníliás cukrot és az egészet levegősre keverem. Következő lépésként jöhet hozzá a liszt, sütőpor, és a tej apránként és felváltva adagolva – szintén addig keverve, amíg a massza jó levegős nem lesz.
Majd a felvert tojásfehérjét a masszához adom úgy, hogy fakanállal egy irányba finom, de határozott mozdulatokkal (vigyázva arra, hogy ne törjön meg a hab) keverem.
A tészta felét a kivajazott formába öntöm, a megmaradt masszához pedig 1,5 evőkanálnyi holland kakaóport teszek, egy kis őrölt fahéjjal vagy fahéjas cukorral. A kakaós tésztát a vaníliás tésztára öntöm, majd rázogatással és ütögetéssel elegyengetem a két tésztát egymáson. 180°C-on 30-40 percig sütöm.