Hozzávalók
- kb. 60-70 dkg. sertéslapocka
- 25-30 dkg mangalicazsír, vagy jó minőségű sertészsír
- 2 kis fej vörörshagyma.
- 4-6 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés
avagy a híres husizsír
A húst alaposan mossuk meg, és jól csepegtessük le. Dörzsöljük be sóval, kicsit hagyjuk állni. Egy jénai tálban forrósítsunk kevés zsírt és forgassuk át a húst. Ha kis kérget kapott, tegyük hozzá a többi zsírt, a hagymákat és lefedve süssük másfél óráig. Közben forgassuk meg. Ha már szép színe van, vegyük le a tetőt , és süssük zsírjára (párologtassuk el a vizet).
Tipp: A síelések elengedhetetelen eledele. Még langyosan tegyük zárható dobozba, öntsük fel a zsírral, hogy ellepje. Így jól szállítható és sokáig eláll.