Hozzávalók
Tészta
- 325 ml langyos víz
- 7 g (1 tasak) szárított élesztő
- 12 g só
- 500 g pizza (00-ás) liszt
Feltétek
- paradicsompüré
- só, bors, bazsalikom
- 2-3 csomag mozzarella
- bármi egyéb, amit szeretsz
Elkészítés
Gyorsabb és egyszerűbb pizzatészta szárított élesztővel Gennaro Contaldo-tól.
Tészta
- Az élesztőt elkeverjük a vízzel.
- A lisztet kimérjük egy tálba és belekeverjük a sót.
- Hozzáöntjük a vizet, kézzel gyúrjuk, amíg össze nem áll.
- Ezután lisztezett pulton gyúrjuk 5-10 percig.
- 4-5 gombócot készítünk belőle.
- 2 órát hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.
Sütés
- A sütő legyen előmelegítve max hőmérsékletre légkeveréssel.
- Egy gombócot a belisztezett pultra teszünk, a tetejére is szórunk lisztet. A közepét kezdjük benyomkodni, hogy a buborékok a széle felé menjenek, aztán körkörösen elkezdjük a kezünkkel nyújtogatni a tésztát (ld. video 3:30)
- A tésztát sütőlapra tesszük és elkezdjük ízesíteni: sima paradicsom püré, só, bazsalikom, esetleg bors. Utána mozzarella és egyebek (pármai sonka, szalámi, szardella, bármi).
- Mehet a sütőbe, kb. 5 percig kell sütni, amíg megbarnul kicsit a széle.