Pizza gyorsan

Hozzávalók

Tészta

  • 325 ml langyos víz
  • 7 g (1 tasak) szárított élesztő
  • 12 g só
  • 500 g pizza (00-ás) liszt

Feltétek

  • paradicsompüré
  • só, bors, bazsalikom
  • 2-3 csomag mozzarella
  • bármi egyéb, amit szeretsz

Elkészítés

Gyorsabb és egyszerűbb pizzatészta szárított élesztővel Gennaro Contaldo-tól.

Tészta

  1. Az élesztőt elkeverjük a vízzel.
  2. A lisztet kimérjük egy tálba és belekeverjük a sót.
  3. Hozzáöntjük a vizet, kézzel gyúrjuk, amíg össze nem áll.
  4. Ezután lisztezett pulton gyúrjuk 5-10 percig.
  5. 4-5 gombócot készítünk belőle.
  6. 2 órát hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.

Sütés

  1. A sütő legyen előmelegítve max hőmérsékletre légkeveréssel.
  2. Egy gombócot a belisztezett pultra teszünk, a tetejére is szórunk lisztet. A közepét kezdjük benyomkodni, hogy a buborékok a széle felé menjenek, aztán körkörösen elkezdjük a kezünkkel nyújtogatni a tésztát (ld. video 3:30)
  3. A tésztát sütőlapra tesszük és elkezdjük ízesíteni: sima paradicsom püré, só, bazsalikom, esetleg bors. Utána mozzarella és egyebek (pármai sonka, szalámi, szardella, bármi).
  4. Mehet a sütőbe, kb. 5 percig kell sütni, amíg megbarnul kicsit a széle.