Diplomás

Hozzávalók

Piskótához

  • 4 tojás
  • 4 ek. kristáycukor
  • 4 ek.liszt
  • 2 g vaniliás cukor
  • csipet sütőpor

Krémhez

  • 500 g tejföl
  • kb 10 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • kb 30 dkg eper
  • 6 lap zselatin
  • 1 kis epres joghurt
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

Avagy a tejfölös epres kocka

Piskóta:

Az egész tojásokat és a vaniliáscukrot a legmagasabb fokozaton a robotgépen habbá verjük, majd a legalacsonyabb fokozaton lassan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük középre kb. 10 percre.

Ha megsült lehúzzuk róla a papírt és elfelezzük.

Krém:

A 6 lap zselatint beáztatjuk hideg vizbe egy kis tálba. Nagyobb tálba beletesszük a tejfölt és a porcukorral és vaniliás cukorral kikeverjük simára, beletesszük az epres joghurtot és elkeverjük.

Az előkészített epret vagy apróra öszszevágjuk, vagy összenyomjuk kicsit darabosra (én krumplinyomóval szoktam). A zselatinról leöntjük a vizet, kinyomkodjuk és fél perc alatt a mikróban megolvasztjuk langyosra!

Beleöntjük a krémbe és gyorsan elkeverjük, majd a keményre felvert tejszínt beleforgatjuk az epres krémbe. Beletesszük a fél piskótát egy tálba, beleöntjük a krémet és beborítjuk a másik piskótával. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Díszítés ahogy tetszik: porcukorral megszórva, tejszinhabbal és eperrel stb.

Tipp: Ha tortának sütitek akkor csak 3 tojásból a piskóta, marad a tortaformába nem kell elvágni és bele a krém (ez egyszerűbb elkészítés).