Hozzávalók
- 40 dkg darált hús
- 1 doboz aprított paradicsom
- 1 doboz paradicsom püré
- lasagne tészta
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma mozzarella
- só, bors, rozmaring, oregánó olívaolaj
Besamellhez
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 4 dl tej szerecsendió
Elkészítés
Juliska kedvence Ágitól.
Paradicsomos szósz
Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd egy perc múl- va a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és kicsit megpirítjuk. Ezután ráöntjük az összes paradicsomot és bazsalikommal, oregánóval fűszerezzük, ha kell még sózzuk. Egyet rottyan és kész.
Besamel mártás:
A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet, egy pillanatig kevergetjük, majd folyamatosan keverve, apránként hozzáadjuk a tejet. Simára keverjük míg felforr, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
Összeállítás:
Kivajazott jénai tálba egy réteg tésztát teszünk, rá paradicsomszószt, majd meglocsoljuk besamellel. Ezt ismételgetjük, amíg elfogynak a szószok. A legfelső szószrétegre már nem teszünk tésztát, hanem jól megszórjuk mozzarellával. 200 fokos sütőben sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején (kb. 40perc). Fogyasztás előtt hagyjuk állni 15-20 percet.