Lasagne

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 1 doboz aprított paradicsom
  • 1 doboz paradicsom püré
  • lasagne tészta
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma mozzarella
  • só, bors, rozmaring, oregánó olívaolaj

Besamellhez

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dl tej szerecsendió

Elkészítés

Juliska kedvence Ágitól.

Paradicsomos szósz

Az apróra vágott hagymát olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd egy perc múl- va a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és kicsit megpirítjuk. Ezután ráöntjük az összes paradicsomot és bazsalikommal, oregánóval fűszerezzük, ha kell még sózzuk. Egyet rottyan és kész.

Besamel mártás:

A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet, egy pillanatig kevergetjük, majd folyamatosan keverve, apránként hozzáadjuk a tejet. Simára keverjük míg felforr, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Összeállítás:

Kivajazott jénai tálba egy réteg tésztát teszünk, rá paradicsomszószt, majd meglocsoljuk besamellel. Ezt ismételgetjük, amíg elfogynak a szószok. A legfelső szószrétegre már nem teszünk tésztát, hanem jól megszórjuk mozzarellával. 200 fokos sütőben sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején (kb. 40perc). Fogyasztás előtt hagyjuk állni 15-20 percet.