Mennyiség 20-25 db
Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
- 2 kis gerezd fokhagyma
- ½ vöröshagyma
- őrölt édes paprika
- 2 száraz zsemle
- 1 zsemlényi száraz kenyér
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítés
Drága Nagyi fasírtgolyói "elmenetelre". Főzelékekhez is kiváló.
A darált húst ízlés szerint sóval, borssal, paprikával ízesítjük, összekeverjük. A hagymát és a fokhagymát hozzáreszeljük. A száraz zsemléket és kenyeret rövid időre hideg vízbe tesszük, hogy megszívják magukat.
A húshoz két egész tojást teszünk, beletörjük a zsemlét és kenyeret, a közepét, ami nem ázott át, belereszeljük. Kanállal jól elegyítjük a masszát. Vizes kézzel golyókat formálunk, ezeket kevés, liszttel kevert zsemlemorzsával megszórjuk, még egyszer átgömbölygetjük.
Forró olajban ropogósra sütjük. Vendégség után „elmenetre” kiváló fogás.
Tipp: a lisztes zsemlemorzsától lesz a fasírtnak olyan könnyű és finom, ropogós bundája.
