Fasírt


Mennyiség 20-25 db

Hozzávalók

  • 500 g darált sertéshús
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • ½ vöröshagyma
  • őrölt édes paprika
  • 2 száraz zsemle
  • 1 zsemlényi száraz kenyér
  • 2 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés

Drága Nagyi fasírtgolyói "elmenetelre". Főzelékekhez is kiváló.

A darált húst ízlés szerint sóval, borssal, paprikával ízesítjük, összekeverjük. A hagymát és a fokhagymát hozzáreszeljük. A száraz zsemléket és kenyeret rövid időre hideg vízbe tesszük, hogy megszívják magukat.

A húshoz két egész tojást teszünk, beletörjük a zsemlét és kenyeret, a közepét, ami nem ázott át, belereszeljük. Kanállal jól elegyítjük a masszát. Vizes kézzel golyókat formálunk, ezeket kevés, liszttel kevert zsemlemorzsával megszórjuk, még egyszer átgömbölygetjük.

Forró olajban ropogósra sütjük. Vendégség után „elmenetre” kiváló fogás.

Tipp: a lisztes zsemlemorzsától lesz a fasírtnak olyan könnyű és finom, ropogós bundája.