Koronás sajtos ropogós

Hozzávalók

  • 32dkg liszt
  • ~170gr tejföl
  • 15 dkg vaj, vagy margarin
  • 1 ek só
  • 1 felvert tojás a kenéshez (Emmának tejföl)
  • 20-25 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A gyerekek kedvenc sós-ropogtatósa.

A lisztben elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, vagy margarint, bele a só és a tejföl, az egészet összegyúrjuk.

Minimum 2 órára, de lehet egy éjszakára is hűtőbe tesszük becsomagolva.

3 gombócra szedjük, majd akkorára nyújtjuk, mint a tepsink, amit sütőpapírral kibéleltünk.

A kinyújtott tésztát megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal, vagy bármivel. Derelyevágóval (vagy pizzaszeletővel) kis kockára felvágjuk.

190 fokon sütjük aranyszinűre sütjük a sütő közepén. Mikor kihűlt széttördeljük.