Hozzávalók
- 32dkg liszt
- ~170gr tejföl
- 15 dkg vaj, vagy margarin
- 1 ek só
- 1 felvert tojás a kenéshez (Emmának tejföl)
- 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A gyerekek kedvenc sós-ropogtatósa.
A lisztben elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, vagy margarint, bele a só és a tejföl, az egészet összegyúrjuk.
Minimum 2 órára, de lehet egy éjszakára is hűtőbe tesszük becsomagolva.
3 gombócra szedjük, majd akkorára nyújtjuk, mint a tepsink, amit sütőpapírral kibéleltünk.
A kinyújtott tésztát megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal, vagy bármivel. Derelyevágóval (vagy pizzaszeletővel) kis kockára felvágjuk.


190 fokon sütjük aranyszinűre sütjük a sütő közepén. Mikor kihűlt széttördeljük.

