Pehelykönnyű túrós pite

Hozzávalók

Tészta

  • 30dkg finom liszt
  • 4 tojássárgája
  • kb. 1dl tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3dkg élesztő
  • 15dkg sütőmargarin, vagy 12dkg vaj

Töltelék

  • 1kg túró, vagy ricotta
  • kb 20dkg kristálycukor
  • 2-3 vaniliacukor, vagy vanilia aroma pár csepp
  • 1 citrom reszelt héja
  • marék mazsola
  • 1 ½ evőkanál liszt ricottához

Elkészítés

Egy könnyű kis pite Ildikótól?

Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben 1 ek liszttel felfutattjuk. Közben a tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. Összedolgozzuk a lisztet, élesztőt és a margarinos tojást. Lehet kézzel is.

Két részre osztjuk kinyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 22x33 vagy amilyen van.

A túrót áttörjük, a ricottát, ha nagyon leves tésztaszűrőn előbb lecsöpögtetjük. Összekeverjük a többi hozzávalóval (cukor kb. 20 dkg, de amilyen édesen szeretitek lehet több is).

A végén a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk a másik kinyújtott tésztával befedjük kb 2 órát pihentetjük majd villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenhetjük. Előmelegített sütőben 180°C, vagy légkeveréses sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.