Hozzávalók
Tészta
- 30dkg finom liszt
- 4 tojássárgája
- kb. 1dl tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 3dkg élesztő
- 15dkg sütőmargarin, vagy 12dkg vaj
Töltelék
- 1kg túró, vagy ricotta
- kb 20dkg kristálycukor
- 2-3 vaniliacukor, vagy vanilia aroma pár csepp
- 1 citrom reszelt héja
- marék mazsola
- 1 ½ evőkanál liszt ricottához
Elkészítés
Egy könnyű kis pite Ildikótól?
Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben 1 ek liszttel felfutattjuk. Közben a tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. Összedolgozzuk a lisztet, élesztőt és a margarinos tojást. Lehet kézzel is.


Két részre osztjuk kinyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 22x33 vagy amilyen van.

A túrót áttörjük, a ricottát, ha nagyon leves tésztaszűrőn előbb lecsöpögtetjük. Összekeverjük a többi hozzávalóval (cukor kb. 20 dkg, de amilyen édesen szeretitek lehet több is).

A végén a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk a másik kinyújtott tésztával befedjük kb 2 órát pihentetjük majd villával megszurkáljuk és felvert tojással megkenhetjük. Előmelegített sütőben 180°C, vagy légkeveréses sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.


