Hozzávalók
- 35dkg liszt
- 10dkg búzadara
- 25dkg margarin
- 180gr tejföl
- 2 kávéskanál só
- 2 tojás sárgája
- 7gr (1 tasak) szárított élesztő
- 20dkg reszelt pannónia sajt a tésztába és kb 30dkg a szóráshoz
- kb 3 csomag köménymag
Elkészítés
Van, aki leszedegeti a köményt, van, aki pont azt szereti benne.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a búzadarát, sót, élesztőt elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot azzal is átkeverjük, ebbe az elegybe csinálunk egy kis mélyedést beletesszük a tejföl és a 2 tojás kanállal egy kicsit elegyítjük majd az egészet összegyúrjuk. Becsomagolva legalább 3 órára de inkább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, jó nagy lesz mert kb 6 tepsi lesz belőle. Derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk olyan hosszúra amilyenre akarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudakat úgy, hogy egyszer vagy kétszer megtekerjük , attól függ milyen hosszú rudakat akarunk.
Megkenjük egyenként felvert tojásfehérjével, megszórjuk köménymaggal és a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon a sütő közepén aranybarnára sütjük, kb 25 – 30 perc.
Nem olcsó és nagyon munkás, de megéri. Addig eláll, amíg el nem fogy.