Tarte aux Poires et au Chocolat

Hozzávalók

  • 1 nagy tábla étcsoki
  • 3 db tojás
  • kevés sós vaj
  • 1 nagy doboz (legalább 200 g) tejföl
  • 100 g liszt
  • 100 g cukor
  • 1 db körtekonzerv
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • kicsi só

Elkészítés

Az a kedvenc csokis-körtés torta

Csoki szósz:

Először is a csokit a sós vajon vízgőz fölött felolvasztjuk (tehetünk alá egy kis vizet, ha nem elég folyós), félretesszük.

Tészta:

A tészta elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a tejet, és hozzáadunk egy tojást. Az így keletkezett masszához hozzáadunk egy kis sót és 1 evőkanál olvasztott sós vajat. Kivajazunk egy fodros szegélyű tortaformát és beleformázzuk a meggyúrt, vékonyra kinyújtott tésztát (ha nem akar rendesen összeállni, egy kis liszttel lehet ”szárítani”).

Összeállítás:

Az olvasztott csokihoz hozzákeverünk kb. fél doboz tejfölt és az egészet rákenjük a tésztára. Ezután a vékonyra felcikkezett körtét elosztjuk a csokirétegen és az egészet befedjük a maradék tejfölből, 2 tojásból és 1 zacskó vaníliáscukorból álló keverékkel. 180 °C fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt sül meg.

Nagyon ajánljuk, hogy a kész tortát egy éjszakán át pihentessétek, mielőtt felvágnátok, mert akkor a legfincsibb, ha a ropogós tésztát a csokis-tejfölös krém már egy kicsit megpuhította, így érnek igazán össze az ízek!